Ο Μιχάλης Μαυρόγιαννης γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1976 στο Αίγιο και ασχολείται με το ανδρικό κούρεμα από το 1994. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1996 και μετά μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση. Την τέχνη διδάχτηκε από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο. Από το 2008 η οικογενειακή επιχείρηση έχει περάσει στο όνομά του. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια κομμωτικής και ανδρικού κουρέματος και είναι εν ενεργεία μέλος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρέων Αιγιαλείας.

Είναι παντρεμένος και έχει μια υπέροχη κόρη.

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόγιαννης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1948 στο Αίγιο. Ως κουρέας εργάζεται από 12 χρονών και είναι αυτοδίδακτος.

Έχει τελειώσει το Δημοτικό, αλλά αυτόν δεν τον εμπόδισε να στήσει μια επιχείρηση πρότυπο.Την πρώτη του εργασία την έκανε στο κουρείο του Προδρομάκη το οποίο βρισκόταν δίπλα στο σημερινό κρεοπωλείο του Αντωνόπουλου, επί της Ν. Πλαστήρα. Αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του '60 εργάστηκε στο παραδοσιακό κουρείο του Ντίνου Ασημακόπουλου, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ασ. Φωτήλα και Βάλφουρ στην τρίγωνη πλατεία.

Επαγγελματικά ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1970 ανοίγοντας ένα παραδοσιακό κουρείο και παραμένοντας όλα τα χρόνια στο Συνοικισμό Πλαστήρα (που είναι η γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε). Στις 21 Απριλίου 1974 (όταν, δηλ., η χούντα των συνταγματαρχών έκλεινε ακριβώς επτά χρόνια!) παντρεύτηκε τη Μαρία Αρμενιάκου από τα Νικολαίικα, ένα χωριό έξω από το Αίγιο (σήμερα ανήκει στο δήμο Διακοπτού) με την οποία απέκτησαν 2 αγόρια, τον Χρήστο και το Μιχάλη.

Τώρα είναι σε συντάξιμη ηλικία, αλλά δεν τον πολυαπασχολεί. Αν και 50 χρόνια στο χώρο (!), εξακολουθεί να μαθαίνει και να κάνει καταπληκτικά κουρέματα.


©2007 έως σήμερα: Classic Barber Shop - Μιχάλης Μαυρόγιαννης | Ανδρικό και Παιδικό κούρεμα | Ν. Πλαστήρα 118, Αίγιο | Τηλ.: 26910.29648 |